• petak, 26. april 2024.
Uništen nelegalni zasad duvana
Crna hronika
0 Komentara

Uništen nelegalni zasad duvana

20. septembar 2017. godine

1 (2)Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji u saradnji sa fitosanitarnom inspekcijom, na području Inđije otkrili su i uništili parcele sa nelegalnim zasadima duvana površine preko dva hektara, što je ekvivalentno prosečnom prinosu osušenog duvana u količini od oko četiri tone.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neoozvoljena proizvodnja, protiv dve osobe podnete su krivične prijave nadležnom tužilaštvu.

– Procenjena šteta koja je mogla biti naneta budžetu Republike Srbije, da su se od uništenog duvana napravile cigarete, na ime akciza i PDV-a iznosila bi oko dva miliona dinara, navodi se u policijskom saopštenju i podseća da su do sada su na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici otkriveni i uništeni nelegalni zasadi duvana na ukupno 14,5 hektara. Prosečni prinos osušenog duvana iznosio bi preko 28 tona, a vrednost skoro 14,5 miliona dinara.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: