• četvrtak, 28. septembar 2023.
Održani “Dani paprike“
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održani “Dani paprike“

25. septembar 2017. godine

Ravnje – Pod pokroviteljstvom Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, u selu Ravnje, u nedelju su održani prvi po redu „Dani paprike″, nova turistička i gastronosmka manifestacija Mačve i Srema.

Ravnjanci su  izložili ono čime su ponosni. Bilo je tu različitih sorti, i domaćih i hibridnih, a stručna lica iz mitrovačke Poljoprivredne stručne službe izmerili su najtežu papriku. Bila je to crvena paprika Željka Kuzmanovića, koja je težila 423 grama.

Specijalitete od ove gastro delicije ponudila su udruženja žena i seoska turistička domaćinstva iz Mačve, a u pomoć su im pritekla i udružunje žena iz sremskog Fruškogorja. Nekoliko ekipa iz Ravnja, Glušaca, Radenkovića i Crne Bare, od jutra je peklo papriku za ajvar.

Žiri je za najbolji ajvar proglasio onaj koji su spremile Ravnjanke iz ekipe „Zečice“. Uz pehar, pobednice su dobile i peć za pečenje paprike, kao i paket proizvoda „Krompičice sitne ljute“.

Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Vladimir Sanader, a u kulturno-umetničkom programu su učesvovali mitrovački Folklorni ansambl „Branko Radičević“, Narodni orkestar „Sirmijumarta“, kao i domaći KUD „Mačvanski dukati“.

Deca iz Ravnja su takođe učestvovala u manifestacija pa su mališani nekoliko dana pravili magnete, različite figure od paprike, priveske i ostale đakonije koje su  potom izneli na jednu od tezgi. Učestvovali su i u likovnoj radionici „Išli smo u Afriku da sadimo papriku“, a organizator je nagradio najbolje radove.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: