• nedelja, 14. april 2024.
Robot u Gimnaziji!
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
1 Komentar

Robot u Gimnaziji!

3. mart 2017. godine

Sremska Mitrovica – Mitrovački gimnazijalci, kao i učenici sedmog i osmog razreda pri gimnаziji, u budućnosti će na časovima informatike imati i posebnu vrstu pomoćnika – “Lego” robota koji će im omogućiti da steknu prva znanja iz osnova robotike i programiranja.

Naime, prateći savremene trendove obrazovanja u Evropi Mitrovačka gimnazija je nedavno nabavila najnoviji Lego “Majndstorms Edžukejšn EV-3” komplet namenjen upoznavanju učenika sa osnovnim i naprednim vidovima robotike.

Pomoću ovog robota, sklopljenog od preko 550 različitih “Lego” delova, putem naprednijih metoda programiranja i logaritama učenici nižih razreda Mitrovačke gimnazije računarskog smera mogu kreirati programe koji su u interakciji sa stvarnim svetom pomoću raznih senzora koje ovaj komplet nudi: infracrveni senzor, senzor za dodir, senzor za prepoznavanje boja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

Jedno reagovanje na “Robot u Gimnaziji!”

  1. Drazen kaže:

    Nije LOgaritama, nego ALgoritama…

Ostavi komentar

%d bloggers like this: