• sreda, 24. april 2024.
Praktični saveti iz kuhinje
Sremicin kutak
0 Komentara

Praktični saveti iz kuhinje

3. mart 2017. godine

Bakini saveti uvek su korisni i vredni, a s njima u kuhinji naprosto ne možete pogrešiti. 

1. Ako nemate pavlaku za zgušnjavanje sosa ili supe, dobra zamena je mešavina maslaca i mleka.

2. Maslac ili margarin izrendajte pa tako nećete morati da čekate da omekšaju za pripremu kolača.

3. Sveži sir pre upotrebe protisnite kroz sito kako biste dobili kompaktniju masu.

4. Za kuvanje bilo koje vrste testenine potrebno je puno vode: na svakih 250 g testenine ide oko 3 l vode.

5. Sok od pečenih voćnih kolača neće iscuriti iz testa ako testo pre pečenja posipate grizom ili hlebnim mrvicama.

6. Pecivo ili hleb od juče malo namočite vodom i ostavite nekoliko minuta u vrućoj rerni – postaće hrskavi kao da su sveži.

7. Da bi se kolač sa keksom dobro digao, pre pečenja, u sredinu zabodite jedan makaron.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: