• nedelja, 21. april 2024.
Naš novinar Stevo Lapčević pobednik Konkursa “Cvet jednakosti”
Društvo
0 Komentara

Naš novinar Stevo Lapčević pobednik Konkursa “Cvet jednakosti”

13. mart 2017. godine

Za reportažu “Ljubav umesto lekova kojih nema“, objavljenu u “Sremskim novinama” sedmog decembra 2016. godine, naš novinar Stevo Lapčević osvojio je nagradu za najbolji rad u svim kategorijama i prvo mesto u kategoriji „Najbolji prilog objavljen u štampi” na konkursu za nagradu „Cvet jednakosti” u Užicu.

Reportaza o radovanuKonkurs za nagradu „Cvet jednakosti” deo je Manifestacije „Kikini dani”, a dodeljuje se za medijske priloge koji se bave temama invalidnosti, promocijom aktivnosti, prava i dostignuća osoba sa invaliditetom.

Na konkursu se dodeljuje ukupno pet nagrada, odnosno jedna nagrada za najbolji rad u svim kategorijama kao i četiri nagrade za svaku od kategorija – TV, radio, internet i štampa.

Nagrada „Cvet jednakosti” afirmiše socijalni model invalidnosti, inkluzivni pristup i kreativnost

Za nagradu su konkurisali prilozi objavljeni u nacionalnim, regionalnim i lokalnim medijima – štampa, TV, radio, internet, a svaki učesnik mogao je da konkuriše sa jednim radom.

Nagrade podrazumevaju i novčani deo, a autoru najboljeg rada na konkursu pripašće i statueta „Cvet jednakosti“, rad akademske umetnice Ane Lazić iz Užica.

Nagrade će biti dodeljene 18. marta 2017. godine u Užicu tokom manifestacije „Kikini dani“, koju Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga organizuje u znak sećanja na Tijanu Petrović Kiku (Užice, 1985 – 2013), dugogodišnju potparolku tog udruženja, kao i na njeno zalaganje za prava osoba sa invaliditetom.

Nagrađena reportaža bavi se životom i radom Radovana Kekića, sekretara mitrovačkog Udruženja osoba sa Daun sindromom.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: