LISNATO TESTO
Ako vam lisnato testo preostane nakon upotrebe, ostatke ne bacajte. Zamesite manje komade, a u posudi umutite jaje. Premažite testo i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni na temperaturi od 200 C oko 10 minuta. Ovo posluženje možete servirati i toplo i hladno.
PASTA ZA OTISKE
Sve mesingane površine u kuhinji, kvake, držače za ubruse, maramice, salvete najlakše ćete odmastiti i oribati običnom pastom za zube.
KOCKICE LEDA S VOĆEM
Kockice leda za aperitiv biće lepše i ukusnije ako u vodu, u posudu za led, stavite tanko izrezane kore limuna ili pomorandže, višnje ili bobice grožđa.
SVEŽE BANANE
Da banane u voćnoj salati ne bi pocrnele, poprskajte ih limunovim sokom i pospite prah šećerom.
SO PROTIV GORČINE
Kad kuvate testeninu so stavite u vruću vodu, da pasta ne bi bila gorkog ukusa.
ČUVANJE MASLACA VAN FRIŽIDERA
Maslac držite u plastičnoj posudi sa hermetičkim poklopcem u kojoj je pitka, a može i morska voda, tako da maslac pliva. Ovako ga možete čuvati potpuno bez odlaganja u frižider, a biće i mekan, pa će se lako razmazivati.