Čaroliju koju ste u kuhinji stvorili možete da uništite u svega par sekundi pogrešnim načinom podgrevanja hrane. Neka jela se zagreju brzo i jednostavno, dok druga ni ne smete podgrejavati, jer time uništavate ukus prethodno odlično pripremljene hrane.
Parče mesa
Meso neće biti dobro pečeno i boljeg ukusa ukoliko “prespava” u frižideru preko noći. Ali sutradan može “da prođe” ako ga isečete na manje delove i zagrejete u rerni u plehu s manje masnoće.
Grilovano povrće
Jednog pravila uvek morate da se držite – ako je nešto pečeno u rerni, onda je to jelo najbolje i podgrejavati u rerni. A kad je reč o grilovanom povrću, zapamtite da ćete ga vratiti u život jedino ako ga zagrejete u rerni.
Testenina
Mikrotalasna nije nikako dobar izbor za podgrevanje testenine, jer će je isušiti. Ako ne želite da testeninu sa sosom jedete hladnu, najbolje je da je zagrejete u šerpi s malo masnoće.
Riba
Podgrevati ribu je jedan od najvećih grehova u kuhinji. Nemojte ni pomišljati na to! Ukoliko ne možete da je jedete hladnu, od ostataka napravite salatu. Iseckajte ribu na komadiće, pomešajte sa vašim omiljenim svežim povrćem i dodajte maslinovog ulja po želji ili blagi dresing od jogurta i začinskog bilja
Palačinke i pohovana piletina
Njih bez problema možete da zagrejete u toploj rerni ili u tosteru na preklapanje. Stavite ih u aluminijsku foliju da ne uprljate toster i preklopite, ali nemojte da pritiskate gornju polovinu tostera. Na ovaj način možete da zagrejete i pohovano belo pileće meso koje nikad, ali baš nikad nemojte da grejete u mikrotalasnoj jer će se isušiti i postati gumeno.
Supe
Supe nemojte da grejete u mikrotalasnoj, nego na šporetu, na srednje jakoj vatri. Ako se radi o gustoj supi ili čorbi, pre nego što počnete sa zagrevanjem dodajte u posudu malo vode da ne zagori i ne zaboravite da je promešate.