• sreda, 21. februar 2024.
U utorak „Celovečernji koncert narodne muzike”
Društvo | Zabava | Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

U utorak „Celovečernji koncert narodne muzike”

8. decembar 2023. godine

„Celovečernji koncert narodne muzike”, gostiju iz Novog Sada u organizaciji Centra za kulturu „Sirmiumart” biće održan u utorak, 12. decembra u „Muzeju Srema” u Sremskoj Mitrovici. Početak koncerta zakazan je za 18 časova.

Na koncertu će se predstaviti „Omladinski narodni orkestar”, Кulturno-umetničkog društva „Svetozar Marković”, pod upravom umetničkog rukovodioca Slobodana Bože Telečkog, kao i vokalni solista Slavko Našigaćin.

Repertoar čine instrumentalne i vokalno-instrumentalne numere (tradicionalne i starogradske). Gosti Orkestra biće Tamara Ribar i Anđela Gvozdenović, učenice prof. Aleksandre Padrov.

КUD „Svetozar Marković” jedno je od najstarijih i najtrofejnijih društava u našoj zemlji. Osnovano je 1945. godine u Novom Sadu. Radom raznovrsnih sekcija i okupljanjem brojnih članova predano i uspešno neguje tradiciju (pesmu, muziku, igru): običaje Srba i drugih naroda i narodnosti. To potvrđuju mnoge nagrade i priznanja sa nastupa u našoj zemlji i širom sveta (Evropa, Azija, Amerika, Afrika). Jedna od sekcija je i „Omladinski narodni orkestar”, osnovan 2015. godine kao „Dečji narodni orkestar”. Njagov osnivač i umetnički rukovodilac je Slobodan Boža Telečki. Okosnicu Orkestra čine članovi koji su od prvog dana u njemu, što mu daje jedan kontinuitet. Ima brojne nastupe i raznovrstan repertoar (instrumentalna i vokalno-instrumentalna muzika, folklorne koreografije).

Slavko Našigaćin, interpretator izvorne i komponovane narodne muzike, vokalni je solista Radio-televizije Vojvodine i učesnik brojnih festivala. Snimio je veliki broj tradicionalnih i komponovanih narodnih pesama.
Uz želju i nameru da i jedno sremskomitrovačko decembarsko veče bude ispunjeno pesmom, izvođači, njihovi gosti i organizator svim ljubiteljima narodne muzike upućuju toplu dobrodošlicu i poziv na još jedno druženje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: