• nedelja, 21. april 2024.
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio “Mitros”
Vesti
0 Komentara

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio “Mitros”

5. septembar 2016. godine
U Mitrosu

U Mitrosu

Sremska Mitrovica – Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posetio je fabriku „Mitros“ u Sremskoj Mitrovici, koja je kako je ministar naveo, primer dobre prakse prerađivačke industrije u Srbiji. Prerađivačka industrija je mesto gde se stvara dodatna vrednost za srpskog poljoprivrednika“, rekao je ministar Nedimović prilikom obilaska fabrike povodom  „Dana otvorenih vrata“ organizovanog za sve zainteresovane građane.

Interes ovog ministarstva je da se pravi dodatna vrednost, kao i novi kapaciteti na tržištu“, istakao je ministar.  On je naveo da će i podizanje kapaciteta u „Mitrosu“ do maksimalnih 5.000 komada svinja, umesto trenutnih 800 komada dnevno, povećati tražnju za svinjama u selima.  Generalni direktor “Mitrosa” Ramo Adrović najavio je da od ove nedelje počinje proizvodnja svinjskog mesa za rusko tržište, a sredinom oktobra  to će isto biti učinjeno za potrebe plasmana na  tržište EU.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: