• ponedeljak, 22. jul 2024.
Mitrovica među 10 gradova budućnosti po ekonomskom potencijalu
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mitrovica među 10 gradova budućnosti po ekonomskom potencijalu

16. februar 2016. godine

Sremska Mitrovica – Treću godinu zaredom, Sremska Mitrovica se nalazi među dobitnicima prestižnog priznanja Engleskog časopisa „FDI“  (Foreign Direct Investment) najpoznatije svetske publikacije specijalizovane za promociju stranih direktnih investicija koja  pruža najažurniji pregled globalnih investicionih aktivnosti i služi kao barometar atraktivnosti mnogim gradovima i regionima.

Sa sajta FDISremska Mitrovica je uvrštena među top deset mikro gradova budućnosti po ekonomskom potencijalu koji pruža. Po rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića, to što je grad svrstan baš u ovu kategoriju kao i sama nagrada, vetar je u leđa za naredni investicioni talas koji se očekuje.

– Pred nama je veliki izazov. Novi investitori sa proizvodnjom zasnovanom na savremenim tehnološkim rešenjima traže viši nivo obučenosti radnika i na nama je da im tu radnu snagu obezbedimo u našem gradu. Ulaganja u obrazovanje i veliki infrastrukturni projekti, kao što je podvožnjak, su naš sledeći korak u stvaranju bolje klime i privlačenju novih investitora – rekao je Nedimović.- Da smo na dobrom putu dokaz je i ova nagrada, koja je potvrda dosadašnjeg rada i ulaganja u infrastrukturu, napredovanja administracije, odnosa prema investitorima kao i spremnosti ka novim ulaganjima.

Dodela nagrada je 15.  marta godine u Kanu u okviru prestižnog Međunarodnog sajma nekretnina, na kome se razgovara i o grinfild investicijama, a na kojem učestvuju i predstavnici Sremske Mitrovice.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: