• sreda, 24. april 2024.
Sprečen ilegalan iznos deviza
Crna hronika
0 Komentara

Sprečen ilegalan iznos deviza

12. novembar 2015. godine

Batrovci – Carinici su tokom protekla pre dva dana na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj ilegalnog iznosa deviza.

Kako je saopštila Uprava carina, 10. novembra 2015. godine, na graničnom prelazu Batrovci carinici su sprečili bračni par iz Ukrajine da iz Republike Srbije iznesu devize koje prethodno, na ulazu u zemlju, nisu prijavili.

– Taj bračni par je putovao automobilom marke „mercedes“ iz Ukrajine u pravcu Zapadne Evrope, a na pitanje  carinika da li imaju novac koji bi trebalo da prijave, rekli su da imaju po 5.000 evra. Međutim i ovog puta carinici su tokom ličnog pretresa kod supruga otkrili 17.050. dolara, a kod supruge 6.490 dolara i 1.900 evra, navodi se u saopštenju.

Dozvoljeni iznos, odnosno suma u protivvrednosti od po 10.000 evra im je vraćena, dok je preostali novac privremeno zadržan.

Uprava carina podseća putnike da unos deviza u Republiku Srbiju nije limitiran, ali da su svi putnici u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 evra kako pri ulasku, tako i pri izlasku iz zemlje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: