• nedelja, 3. decembar 2023.
U ilegalnoj klanici zaplenjeno osam tona živinskog mesa
Crna hronika
0 Komentara

U ilegalnoj klanici zaplenjeno osam tona živinskog mesa

5. mart 2015. godine

Belegiš – Vanrednom službenom kontrolom veterinarske inspekcije Sremskog upravnog okruga i inspektora Uprave za veterinu, juče je u Belegišu zaplenjeno 8 tona živinskog mesa, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

BELEGIS otkrivena ilegalna kalnicaTokom kontrole utvrđeno je da se u neregistrovanom objektu  u garaži porodične kuće, koja je data u zakup B. J. obavljalo rasecanje, prerada i pakovanje živinskog mesa. Zatečena je mašina za mlevenje mesa i komora za dubinsko zamrzavanje.

U saopštenju se navodi da je u trenutku službene kontrole zatečeno i petoro radnika u obavljanju rasecanja, mlevenja, pakovanja i distribucije svežeg i zamrznutog živinskog mesa, koji su po izjavi prisutnih lica, angažovani od strane B. J. koji se do momenta završetka inspekcijske kontrole i pečaćenja predmetno kontrolisanih prostorija, nije pojavio na licu mesta.

– Tokom detaljnog pregleda svih prostorija od strane veterinarske inspekcije i njihovog pretresa od strane policije, utvrđeno je da se u prostoriji nalazi oko 8.000 kilograma živinskog mesa i iznutrica, koje nisu propisno obeležene i uslovno čuvane. Prisutna lica na uvid nisu moga da pruže dokaz o poreklu, niti bilo kakav dokaz o zdravstveno higijenskoj ispravnosti živinskog mesa, navodi se u saopštenju.

Veterinarska inspekcija zaplenila je celokupnu količinu živinskog mesa koja će biti neškodljivo poništena, a predmet i procesuiranje lica u ovom krivičnom delu ugrožavanja javnog zdravlja pruzelo je Osnovno Javno tužilaštvo i Odeljenje za privredni kriminal MUP-a.

Ministarstvo je apelovalo na građane da pomognu u otkrivanju ilegalnih klanica i da sva saznanja koja imaju o ovakvim i sličnim slučajevima odmah prijave nadležnim organima koji će u najbržem roku izaći na teren.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: