• petak, 14. jun 2024.
Pomoć iz Omana
Vesti | Pećinci
0 Komentara

Pomoć iz Omana

22. novembar 2014. godine

Obrež – U malenoj kući Grkovića u Obrežu, u ulici Gajića topole broj šest bilo je živo protekle nedelje. Naručena drva su stiga, prvi deo makar, pa su Duško, Zoran, Zorica i Anđela proveli dane i noći u seči i slaganju. Niska temperatura i nedostatak svetla nisu im bili ni najmanji problem. Kažu, najvažnije je da su drva stigla!

– Nema više smrzavanja i to je glavno. Slažemo polako ono što je pristiglo u improvizovanu šupu. Nije nešto posebno ugledna, ali smo zadovoljni jer po prvi put posle dugo vremena imamo šta u nju da stavimo. Proteklih godina smo se grejali na kore, grančice, čak i na stari elektirčni šporet. Skupljali smo se oko ringle pa ko koliko uspe da se ugreje. Prednost su imala deca i moja majka, a ja sam ionako najveći deo dana u selu, na radu, kaže nam zadovoljno Duško.

Inače, vredno je spomenuti i to da su tokom protekle dve nedelje Grkovići dobili pomoć u zimskoj garderobi, hrani, novcu, a nije izostao ni pribor za ručavanje koji je uz želje za srećnim proslavljanjem Slave Svetog Nikole stigao iz Beograda. Da stvar bude zanimljivija, novčana pomoć stigla je i iz dalekog Omana od darodavca koji je za sada hteo da ostane anoniman.

Svi oni koji žele da pomognu da ova borba dobije pobednički epilog mogu uplatiti novac na dinarski račun u Vojvođanskoj banci broj: 355000320038468469.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: