• subota, 20. april 2024.
Promocija „Hronike manjačkog poligona”
Kultura | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Promocija „Hronike manjačkog poligona”

15. oktobar 2014. godine

Knjiga B. VukolicaPromocija knjige Blagoja Vukolića “Hronika manjačkog poligona”, koju kao suizdavači potpisuju “Sremske novine” i  Zadužbina “Petar Kočić” i Banja Luke, održaće se večeras, sreda, 15. oktobar, u 19 časova u Svečanoj sali u Laćarku.

Ova svojevrsna saga o tragediji naroda sa Manjače, u kojoj autor strpljivo i smišljeno gradi  svoju priču, nastojeći da о svakoj strani – i onoj četničkoj i onoj partizanskoj – jednako iznese sve ono što se stvarno i događalo tokom ratnih dana, ali i posle rata, već sada privlači veliku pažnju čitalaca. Jer, kao ističe i recezent knjige Živko Popov, „sučeljavajući dve istine o događajima i narodu Manjače, autor Blagoje Vukolić se ne opredeljuje ni za jednu. On prepušta čitaocima da sami ocene “gde ove dve istine treba da se sretnu”. On se samo trudio da o svim događajim kaže što se stvarno i događalo. A dogodila se velika drama“.

Kako je najavljeno, promociju će voditi sremskomitrovački književnik Momir Vasiljević, a o knjizi će, pored autora, govoriti i recezent Živko Popov, kao i predstavnici saizdavača – „Sremskih novina“ i Zadužbine „Petar Kočić“.

Program će  upotpuniti i nastup guslara  Vukmana Boričića.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: