• petak, 19. april 2024.
Kultura u Termocentrali
Vesti
0 Komentara

Kultura u Termocentrali

31. mart 2014. godine
Projekat Termocentrale po kojem će se vršiti rekonstrukcija

Projekat Termocentrale po kojem će se vršiti rekonstrukcija

Irig –  Odlukama iriškog parlamenta i opštinskog Veća, a na inicijativu članova saveta Mesne zajednice Vrdnik, te članova iriškog parlamenta i Veća iz ovog poznatog banjskog mesta, lokalna samouprava krenula je u postupak prikupljanja potrebnih informacija u vezi sa starom Termocentralnom rudnika ugalj, koja bi, prema zamisli lokalne samouprave i vrdničke Mesne zajednice u skorijoj budućnosti trebala da preraste u jedinstven i multifunkcionalan Dom kulture.

Tim povodom formirana je i radna grupa koja će, kako u lokalnoj samoupravi ističu, biti zadužena za praćenje i konačnu realazaciju ovog projekta, a koju čine: predsednik Opštine Vladimir Petrović, kao predsednik grupe, Miroslav Ivanović, predsednik lokalne Skupštine kao njen koordinator, Danijel Mihajlović, predsednik Upravnog odbora Fonda za građevinsko zemljište kao član, Stevan Ivković, predsednik Saveta vrdničke Mesne zajednice kao član, te Aleksandar Manojlović, Dragan Ametović i Dragan Dragičević kao članovi.

 Danijel Mihajlović

Danijel Mihajlović

Kako ističe Danijel Mihajlović, objekat će biti multiufunkcionalan i mada još uvek nije do kraja jasno definisano šta će se sve u njemu nalazilo, biće to zdanje koje će meštanima ove banje biti i te kako na korist. Prvi korak na realizaciji ovog izuzetno značajnog projekta načinjen je protekle nedelje kada je, kako isitče koordinator radne grupe Miroslav Ivanović, sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture u Sremskoj Mitrovici postignut dogovor kojim se dopušta rekonstrukcija, odnosno izgradnja objekta Termocentrale. Svoje ideje, članovi radne grupe predstavili su i prilikom javne prezentacije Plana generalne regulacije banje Vrdnik koja je realizovana u iriškoj Gradskoj kući.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: