• nedelja, 16. jun 2024.
Mitrovici još 30 megavata struje !
Ekonomija | Vesti
0 Komentara

Mitrovici još 30 megavata struje !

12. avgust 2012. godine

Sremska Mitrovica – Završetkom rekonstrukcije Trafo stanice Mitrovica 1 njen kapacitet će se sa 63 megavata povećati na 94,5 megavatampera čime će Sremska Mitrovica obezbediti struju za narednih deset godina, ne samo za domaćinstva, već i za dolazak novih investitora iz oblasti metalske i automobilske industrije. Vrednost rekonstrukcije iznosi 300 miliona dinara, a kraj radova očekuje se u decembru naredne godine.

Direktor Elektrodistribucije „Sremska MItrovica“ Đorđe Faor kaže da je do sada uloženo oko 180 miliona dinara, nedavno je dopremljen i nov transformator vredan 40 miliona dinara, a u zgradi trafo-stanice ugrađeno je najmodernije postrojenje vredno 80 miliona dinara.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović kaže da su zemljište i električna energija dva osnovna preduslova za dolazak investitora i razvoj grada.

– Mi već imamo dovoljno električne energije, a dodatnim povećanjem kapaciteta za još 30 megavata mi obezbeđujemo potrebe grada za narednih desetak godina tako da grad može nesmetano da se razvija sa novim investitorima koji uskoro dolaze – rekao je Nedimović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: