• ponedeljak, 22. jul 2024.
Granate – sekundarne sirovine !
Vesti | Crna hronika
1 Komentar

Granate – sekundarne sirovine !

21. jun 2011. godine

Laćarak – Još od subote u dvorištu Milana Antonića u Laćarku smešteni su delovi oko 80 artiljerijskih granata različitih kalibara. Stručnjaci kažu da nema opasnosti jer u delovima granata nema eksploziva, a porodica Antonić jedva čeka da se reši neželjenog otpada, prikupljenog kod sela Jamena u šidskoj opštini radi prodaje u vidu sekundarnih sirovina.

Priča o hrpi artiljerijskih granata u dvorištu seoske kuće kraj pruge Beograd-Zagreb brzo je prostrujala ovim delom Srema, ali se reakcija javnosti utišala kada su na lice mesta stigle specijalizovane ekipe Sektora za vanredne situacije, policije, vatrogasci i hitne pomoći, za svaki slučaj.

-Reč je o artiljerijskim zrnima, bez baruta, tako da nema nikakve opanosti po stanovništvo. Posle pregleda, ustanovljeno je da nije reč o NUS-u (neesplodiranim ubojnim sredstvima), već da se sve može tretirati kao običan otpad – izjavio je za „Sremske novine“ načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici Stevan Pejić pojašnjavajući da su to samo „gvozdene košuljice granata, bez barutnog punjenja“.

Kako se saznaje, ovaj neobičan „otpad“ biće iz dvorišta porodice Antonić izmešen u sredu, 22.juna.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

Jedno reagovanje na “Granate – sekundarne sirovine !”

  1. Fan kaže:

    Ziko Care !!!!

Ostavi komentar

%d bloggers like this: