• sreda, 17. jul 2024.
Izložba Stefana Kovačića u rumskom muzeju
Kultura | Vesti | Ruma
0 Komentara

Izložba Stefana Kovačića u rumskom muzeju

1. jul 2024. godine

Ruma-

Zavičajni muzej Ruma, u okviru Rumskog kulturnog leta, organizuje umetničku izložbu autora Stefana Kovačića iz Sremske Mitrovice. Izložba će biti otvorena u utorak, 2. jula, u 19 časova.

Umetnikov rad obiluje snažnom ekspresijom i bavi se aktuelnim temama savremenog sveta. U vremenima turbulencija, pandemija i ratnih zbivanja, njegovo stvaralaštvo istražuje pitanje pojedinca i njegovog mesta u savremenoj civilizaciji. Na izložbi će biti prikazano tridesetak radova u disciplinama slike, crteža i skulpture, koji obuhvataju celokupni opus autora.

Ova dela pripadaju estetici pop arta i umetnosti grafita, koja u jednoj uskovitlanoj i ekspresivnoj formi nudi svežinu i neposrednost ulične umetnosti. Stefan Kovačić koristi pojednostavljen jezik i sirov kolorit kako bi preneo snažne poruke o umreženosti savremenog sveta i putokazima izbavljenja u komunikacionom haosu.

Izložbu Rumljani mogu pogledati do 16. jula.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: