• nedelja, 16. jun 2024.
Završetak auto-puta Kuzmin–Rača do kraja godine
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Završetak auto-puta Kuzmin–Rača do kraja godine

9. jun 2024. godine

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, koji je na graničnom prelazu Sremska Rača zajedno sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić dočekao zvaničnike iz Republike Srpske uoči Svesrpskog sabora u Beogradu, izrazio je nadu da će kompletan auto-put od Kuzmina do Sremske Rače biti završen do kraja godine.

Vučević je tokom obilaska mosta na Savi rekao da to znači da imamo direktnu vezu auto-puta Beograd–Zagreb sa prelazom na Sremskoj Rači i dodao da je važan i integrisani granični prelaz sa strane Srbije.

Premijer je naveo da je ovo veliki projekat koji će olakšati život građanima i izrazio nadu da će turski partneri, koji su angažovani na izvođenju radova zajedno sa kompanijama iz Srbije i Republike Srpske, poštovati rokove.

On je najavio nastavak infrastrukturnih radova, koji će biti i dominantna tema na sutrašnjem Svesrpskom saboru.

Prema njegovim rečima, treba da se razgovara o stvarima koje mogu da poboljšaju život ljudi, o bezbednijim putevima, većim platama i penzijama, očuvanju našeg kulturnog identiteta, ali i mira u regionu.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je most preko reke Save na Rači impozantan građevinski objekat.

Ovo je ono o čemu smo se dogovarali sve ove godine. Ja sam više nego ponosan na ovaj projekat. Ovo je na neki način ona naša životna, istorijska želja da Banjaluku i Beograd povežemo auto-putem, rekao je Višković.

Srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je prilikom obilaska radova na deonici auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače i mosta na Savi da je ponosna na kapacitet Srbije, koja je u stanju da ima ambiciozne projekte, koji su istovremeno od značaja i za Republiku Srpsku.

Ponosni smo svaki put kad vidimo da Srbija beleži velike uspehe, a znamo da je to uvek i uspeh Republike Srpske, istakla je Cvijanović i dodala da se početak Svesrpskog sabora zajednički obeležava upravo obilaskom gradilišta i mosta, kao i auto-puta koji spaja Srbiju i Republiku Srpsku.

Imali smo priliku da se upoznamo sa planovima Srbije u građevinsko-infrastrukturnom i saobraćajnom smislu i radujemo se tome što neki od projekata podrazumevaju vezu sa Republikom Srpskom, poručila je ona.

Cvijanović je podsetila na to da je u prethodnom periodu realizovano mnogo planova, kao i da su vlade Srbije i Republike Srpske pokrenule velike energetske projekte.

Mnogo je aktivnosti koje nas povezuju, ali i onih koje planiramo da sprovedemo u narednom periodu, zaključila je ona.

Delegacije Srbije i Republike Srpske obišle su radove na mostu na Savi i deonicu auto-puta od Kuzmina do Rače, koju gradi i finansira Srbija. Auto-putem Beograd–Kuzmin–Rača, Srbija i Republika Srpska biće spojene i auto-putem.

Obilasku je prisustvovao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić, koji je goste iz Republike Srpske upoznao sa radovima koji su u toku i onima koji se tek očekuju.

srbija.gov.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: