• nedelja, 16. jun 2024.
Republičko nadmetanje u Sremskoj Mitrovici
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Srem bez predrasuda | Vesti
0 Komentara

Republičko nadmetanje u Sremskoj Mitrovici

5. jun 2024. godine

Republičko takmičenje u stonom tenisu za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom održano je početkom nedelje u Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović” u Sremskoj Mitrovici. Učešće na takmičenju uzelo je 11 ekipa iz deset gradova Republike Srbije.

U ime Grada Sremska Mitrovica učesnike je pozdravio zamenik načelnika Uprave za kulturu i sport Zoran Miščević. Miščević je poželeo takmičarima puno uspeha, ali i istakao da je osim postizanja vrhunskih rezultata sport značajan u pogledu sticanja zdravih životnih navika i socijalizacije.

-Jednu lepu sliku i poruku šaljemo iz Sremske Mitrovice i škole “Radivoj Popović”, a to je da sport nije samo nadmetanje, već i druženje, sticanje prijateljstava. Za sve nas ovo je značajna manifestacija i drago mi je što je baš naš grad bio domaćin jednog ovakvog takmičenja – kratko je rekao Miščević.

Republičko takmičenje organizovala je Zajednica škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Republike Srbije, a prema rečima predsednice Silvane Pavlović takmičenje je realizovano pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete u čijem je i zvaničnom kalendaru manifestacija i događaja.

-Obično kažem ništa ne uspeva kao uspeh. Zadovoljstvo učenika nakon podeljenih medalja, pehara, diploma nema cenu i čini ih posebno ponosnim i ne samo to, takmičenje ima validnost, a uspeh postignut na današnjem nadmetanju može doprineti u daljem školovanju ili stipendiranju učenika, s obzirom na činjenicu da ove diplome potpisuje ministarka prosvete gospođa Slavica Đukić Dejanović – reči su Pavlović.

Direktor ŠOSO “Radivoj Popović” Negovan Nikolić podsetio je da su se nadmetali učenici iz 11 škola, pa su tako pored domaćina iz Sremske Mitrovice nastupli đaci iz Beograda, Subotice, Bora, Kragujevca, Zaječara, Pirota, Novog Sada, Niša i Bečeja.

-Drugi put ove godine domaćini smo republičkog takmičenja što je dokaz da smo dobri domaćini i vrlo sam ponosan zbog toga. Takođe, ponosam sam na naše đake, ali i na sve ostale učesnike i želim im da iz Sremske Mitrovice ponesu ne samo dobre sportske uspehe, već i lepe uspomene – rekao je Nikolić.

D.T.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: