• četvrtak, 13. jun 2024.
Javni čas pred sugrađanima
Društvo | Hronika | Inđija | Vesti
0 Komentara

Javni čas pred sugrađanima

5. jun 2024. godine

Kuvari, frizeri, modni krojači, ekonomski tehničari, komercijalisti i turistički tehničari predstavili su svoja buduća zanimanjana platou kod inđijske pošte, povodom Dana škole „Dr Đorđe Natošević“, i tom prilikom razgovarali sa građanima, budućim učenicima, i pokazali im svoje veštine i znanja.

-Smerovi naše škole obrazuju učenike tako da oni imaju sigurnu budućnost, i na neki način zanat u rukama, rekla je Emilija Gorjanović, profesor srpskog jezika i književnosti.

Škola danas broji oko 500 učenika, 21 odeljenje, i više od 70 zaposlenih, učestvuje u velikom broju državnih i stranih projekata, koji doprinose poboljšanju kvaliteta nastave, s posebnim akcentom na časove praktične obuke, koja je za učenike ove škole veoma bitna.

-U praktično osposobljavanje đaka za njihova zanimanja ulaže se mnogo, kako opreme, tako i nastavničkog truda, jer to je na kraju i suština, da postanu samostalni u obavljanju svojih delatnosti, zaključila je Gorjanović.

Srednja škola „Dr Đorđe Natošević“ osnovana je 1997. godine, kao stručna škola, pre svega, zbog zahteva tadašnje inđijske privrede za stručnim kadrom, spremnim za izazove u konkretnoj proizvodnji i zanatstvu.
M.S.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: