• nedelja, 14. april 2024.
Brestač proslavio seosku slavu
Društvo | Hronika | Pećinci
0 Komentara

Brestač proslavio seosku slavu

2. april 2024. godine

Obeležavanje seoske slave u Brestaču 31. marta počelo je ceremonijom polaganja venca na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma. Venac su položili zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić i predsednik Saveta Mesne zajednice Brestač Branislav Kovačević, a Vojkić je tom prilikom istakao da su naši preci iznad svega cenili slobodu i bili spremni da se za nju bore, i poručio da i mi, njihovi potomci, moramo biti spremni da tu borbu nastavimo.

Lovačko društvo Brestač je za najmlađe organizovalo radionicu „Druženje sa lovcima u prirodi“. Predsednik Društva Predrag Krnjulac je mališane edukovao o tome da se lov ne sastoji samo od odstrela divljači, već da lovci i čuvaju prirodu i životinje, i pokazao im kako da pripremaju i postavljaju prihranu za divljač u zimskom periodu. Streličarsko udruženje „Instinktivac“ iz Šimanovaca je za najmlađe Brestačane održalo obuku u rukovanju lukom i strelom, a edukacija je začinjena sokićima i kobasicama koje su deca sama ispekla na logorskoj vatri.

Nešto iza podneva je počeo defile konjskih zaprega i jahača u organizaciji brestačkih uzgajivača konja. Defile je okupio 47 učesnika, a i meštani Brestača su imali priliku da se provozaju zapregama, čemu su se posebno obradovala deca.

Šicara u organizaciji Lovačkog društva Brestač okupila je 100 takmičara u gađanju klasičnih meta i 35 u gađanju glinenih golubova. Prvo mesto na klasičnoj šicari osvojio je Đorđe Petrović iz Popinaca, drugo Sima Krestić iz Rume, a treće Vule Đurašković iz Novog Sada. U gađanju glinenih golubova najuspešniji je bio Marko Vojnović iz Buđanovaca, drugo mesto je osvojio Goran Milovanović iz Prhova, a treće Spasoje Pavić iz Deča.

U prvenstvenoj utakmici odigranoj u popodnevnim satima, domaći OFK „Brestač“ je trijumfovao nad FK „Car Uroš“ iz Jaska rezultatom 2:1.

www.pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: