• četvrtak, 18. april 2024.
U poseti „Društvu za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

U poseti „Društvu za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“

12. mart 2024. godine

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković posetila je „Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Beočin“, razgovarala sa predsednicom udruženja Mirjanom Bogić i članovima o ovogodišnjoj saradnji.

Janković je ovom prilikom i svim članicama uduženja za brobu protiv šećerne bolesti uručila cveće kao znak pažnje i poklon Opštine Beočin povodom Međunarodnog dana žena i isatkla da lokalna samouprava nastavlja da bude pouzdan partner i podrška dijabetičarima, te da će se saradnja u ovoj godini nastaviti.

-Opština Beočin svake godine finansira aktivnosti udruženja putem konkursa za šta iz budžeta izdvajamo oko 180 000 dinara a zajednički cilj nam je da ove godine pokušamo da pomognemo u rešavanju pitanja prostora jer je kancelarija u kojima se sada nalaze mala za njihove potrebe – istakla je Janković.

Beočinsko društvo za borbu protiv šećerne bolesti osnovano je 1980. godine i predstavlja jedno od najstarijih udruženja ove vrste u Vojvodini. Danas broji oko 60 aktivnih članova koji se redovno okupljaju na aktivnostima i organizovanim programima.

Zahvaljujući radu ovog udruženja ali i u saradnji sa beočinskim Domom zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ naši sugrađani imaju mogućnost da svakog ponedeljaka u periodu od 8 do 10 časova, u prostorijama Udruženja na adresi Kralja Petra I B-3 dobiju besplatnu analizu šećera u krvi, izmere krvni pritisak i dobiju savete u vezi sa ishranom i terapijom.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: