• nedelja, 25. februar 2024.
Dečak Gavrilo prva mitrovačka beba rođena u novoj godini
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Dečak Gavrilo prva mitrovačka beba rođena u novoj godini

2. januar 2024. godine

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović posetila je porodilište Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici i darovala prvorođenu bebu sa teritorije Grada u 2024. godini, Gavrila Vladisavljevića iz Radenkovića. Majka Branislava Vladisavljević na svet je donela dečaka dugačkog 49 centimetara i teškog 3.050 grama, prvog dana nove godine u 7:51 časova.

Lokalna samouprava obezbedila je novčana sredstva u iznosu od 50 hiljada dinara, poklon paket vrednosti 15 hiljada dinara i auto sedište. Grad će i u 2024. godini nastaviti sa akcijom podele auto sedišta bebama, a novčana pomoć povećana je na 50 hiljada dinara, na koju pravo imaju roditelji prvorođene bebe.

Milica Aleksandrović iz Brestača takođe je dobila poklon, a rodila je devojčicu, prvu bebu u Sremu, 1. januara u 7:25 časova.

Direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prim. dr Dragan Malobabić istakao je da je u 2023. godini u mitrovačkom porodilištu bilo ukupno 1243 porođaja, 661 dečak i 586 devojčica.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: