• nedelja, 3. decembar 2023.
Оbnovljen sportski teren u Pećincima
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Оbnovljen sportski teren u Pećincima

2. novembar 2023. godine

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas rekonstruisani sportski teren u okviru OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima.

-Povod današnje posete je završena rekonstrukcija košarkaškog igrališta pri osnovnoj školi u Pećincima, u koju je putem konkursa Pokrajinska vlada uložila preko 3,1 milion dinara. Nakon sagledanih potreba, namera nam je da nastavimo sa ulaganjem u razvoj sporta i sportske infrastrukture u ovoj sredini – istakao je Basta i najavio i rekonstrukciju fudbalskog terena u ovoj školi.

Resorni sekretar je pohvalio aktivnu ulogu ove opštine kada je reč o razvoju sporta i izrazio uverenje da će Pećinci predložiti nove kvalitetne projekte koje će realizovati u saradnji sa Pokrajinom.

Predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić istakao je da opštinsko rukovodstvo u svoje prioritete svrstava unapređivanje u oblastima zdravstva, školstva i sporta.

-Кada je reč o rekonstruisanom sportskom igralištu, imamo spojene sve ove aspekte. Zahvalni smo resornom sekretarijatu na ulaganju u ovaj projekat koji doprinosi okupljanju dece i omladine u velikom broju i omasovljenju sporta u našoj sredini – naglasio je Đokić i naveo važnost ulaganja u bezbedno odvijanje sportskih aktivnosti.

Direktorka OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Milijana Srdić izjavila je da je reč o izuzetno značajnoj investiciji za ovu školu, i da će ovo igralište koristiti 430 đaka, kao i preko 200 srednjoškolaca koji nastavu pohađaju u suprotnoj smeni.

-Mi smo putem konkursa resornog sekretarijata za sanaciju i investiciono održavanje košarkaškog terena dobili sredstva za radove koji su obuhvatili i pripremu terena, odnosno čišćenje, postavljanje multifunkcionalne sportske podloge, uređenje košarkaške konstrukcije, nabavku košarkaških tabli od pleksiglasa i iscrtavanje terena – istakla je Srdićeva i ukazala na to da je ovaj projekat značajan za mentalni i fizički razvoj mladih, te da će korist imati i sva deca iz Pećinaca i okolnih mesta koja se rekreativno bave košarkom.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: