• subota, 2. mart 2024.
Za veru i ljubav ne postoji prepreka
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Za veru i ljubav ne postoji prepreka

31. jul 2016. godine

Jeremic i ZvizdaloSremska Mitrovica – Amputirac iz Srpskog  Sarajeva Srđan Jeremić koji je kao vojnik Vojske Republike Srpske ostao bez leve šake i Dejan Zvizdalo iz Trnova koji je kao osmogodišnji dečak ostao bez obe potkolenice, krenuli su na Ognjenu Mariju, 30. jula, biciklima na put do Moskve dugačak ukupno 2.860 kilometara. Prošavši Romaniju i Zvornik, Srđan i Dejan uz pratnju Petra Dragaša, stigli su i u Sremsku Mitrovicu gde su ih primili i ugostili ratni vojni invalidi i ratni veterani, članovi udruženja „Srpski ratni veterani“. Nakon odmora i predaha, smeli biciklisti konačiće  u manastiru Hopovu, odakle će nastaviti put ka Subotici, Mađarskoj,Slovačkoj, Poljskoj i Belorusiji, kako bi 23. avgusta stigli u glavni grad Rusije.

Na put su, kažu, krenuli na poziv Sveruskog saveza ratnih vojnih invalida, sa ciljem da se upoznaju sa položajem RVI u ovoj zemlji. Tokom proputovanja, njihovi domaćini u inostranstvu biće predstavnici udruženja osoba sa invaliditetom, kao i biciklisti invalidi. Ideja da se do Moskve stigne biciklovima, rekao nam je Srđan Jeremić, nastala je na jednom od putovanja ka Svetoj Gori i Ostrogu, koje su na svoja dva točka pohodili nekoliko puta.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: