• ponedeljak, 22. jul 2024.
Vladimir Vujanić obogatio kolekciju medalja
Sport | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Vladimir Vujanić obogatio kolekciju medalja

9. avgust 2023. godine

Na Evropskom prvenstvu u maratonu za masterse na 19 kilometara koje je održano u Slavonskom Brodu, Mitrovčanin Vladimir Vujanić osvojio je dve srebrne medalje.

-Spremio sam se bolje nego prošle godine, takmičar iz Francuske je pobedio, imao sam zaostatak od 40 sekundi za njim. Dan kasnije na istoj distanci u dvojcu sa Željkom Ilićem iz Šapca poredak je bio isti, zauzeli smo drugo mesto iza posade iz Francuske. U dvosedu je skroz drugačiji tip trke, posle dva kilometra već smo se odvojili i osigurali drugo mesto i do kraja veslali sami – priseća se Vladimir.

Činjenica da se u Slavonskom Brodu veslalo na reci Savi pogodovala je Mitrovčaninu, ipak, uslovi u Hrvatskoj su bili drugačiji.

-U Slavonskom Brodu Sava je uža i dosta brža nego kod nas. Prvi put sam bio tamo, a trke se sastoje i od trčanja posle drugog kruga, četiri puta po 150 metara, izlati se na ponton, trči kejom i vraća na reku. Ulazak sa pontona na reku bio je nezgodan, snalazili smo se, njihov klub se nalazi na krivini gde je Sava brža, nismo imali na startu i blokove koji ravnaju takmičare. Veslalo se na preko 35 stepeni Celzijusa u podne što je bila otežavajuća okolnost – objašnjava Vujanić.

Vladimir se za trku pripremao u Sremskoj Mitrovici, a visok vodostaj reke dodatno je otežao ceo proces. Veslanje sa Ilićem predstavlja obnovu starog partnerstva, pošto su Mitrovčanin i Šapčanin u dvosedu nekada zajedno nastupali u juniorskoj reprezentaciji Srbije. Odlično se poznaju što im je bila prednost u odnosu na konkurenciju.

-Još sledeće godine nastupam u ovoj kategoriji od 35 do 39 godina. Očekuju me dva Svetska prvenstva relativno blizu, u Hrvatskoj i Mađarskoj, što je pogodno sa finansijske strane. Zahvalio bih se sponzorima JKP “Komunalije” i “Hrani produkt” koji su mi pomogli da nastupim na Evropskom prvenstvu – iskreno će Mitrovčanin.

Sledeće godine Vladimira očekuje Svetsko prvenstvo u Metkoviću na Neretvi. Fokus i pripreme polako prelazi na to takmičenje, a konkurencija sa Argentincima, Brazilcima i Južnoafrikancima će biti paklena.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: