• nedelja, 16. jun 2024.
Mirović na prvoj Fruškogorskoj vinskoj šetnji, manifestaciji koja promoviše potencijale Fruške gore
Društvo | Hronika | Irig | Vesti
0 Komentara

Mirović na prvoj Fruškogorskoj vinskoj šetnji, manifestaciji koja promoviše potencijale Fruške gore

28. avgust 2023. godine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović učestvovao je na prvoj Fruškogorskoj vinskoj šetnji – „Fruška Walk & Wine 2023“, istakavši da je reč o manifestaciji koja se organizuje s ciljem predstavljanja turističkih potencijala Iriga, koji treba da se promoviše kao mesto koje će veoma brzo nakon završetka Fruškogorskog koridora biti idealno za ovakvu vrstu turizma, koji će se razvijati na zdrav, ekološki način.

-Ovo je prva ovakva manifestacija, ne samo za Irig i za Srem, već i za čitavu našu zemlju. Verujem da ćemo je održati u budućnosti jer želimo da razvijamo vinski, ali i verski turizam, i da usmerimo pažnju javnosti na Irig, kako bismo na taj način pomogli lokalnom razvoju – izjavio je Mirović.

Šetnja kroz fruškogorske vinograde počela je na Ribarskom trgu u Irigu, a posetioci su na vinskim punktovima imali priliku da degustiraju fruškogorska vina i lokalne specijalitete.

U šetnji u više grupa, učestvuje oko tri stotine učesnika manifestatcije, najviše sa plaćenim vaučerima. Na trasi šetnje duge 7 kilometara nalaze se punktovi sa vinskim kućama.

Turistička organizacija Vojvodine, u godini kada proslavlja svoj jubilej od dve decenije, a radi afirmisanja vinskog turizma u AP Vojvodini, organizuje prvu Fruškogorsku vinsku šetnju uz podršku Pokrajinske vlade, Ministarstva turizma i omladine, Opštine Irig i Udruženja „Srem – Fruška gora“.

-Ova šetnja ima za cilj da u najstarijem nacionalnom parku u Srbiji – Fruškoj gori, i vinskoj prestonici – Irigu, upozna ljubitelje Fruške gore i turiste sa ponudom ostalih turističkih segmenata – verskog i seoskog turizma – izjavila je direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

Predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković rekao je da je Irig sedamdesetih i osamdestih godina bio vinska prestonica te da lokalna samouprava uz podršku predsednika Republike i Pokrajinske vlade čini sve da Irig ponovo bude centar vinskog turizma ne samo na Fruškoj gori.

Manifestaciji su prisustvovali i članovi Pokrajinske vlade.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: