• sreda, 24. april 2024.
Zaplenjen nakit vredan skoro 3 miliona dinara
Društvo | Hronika | Šid | Vesti
0 Komentara

Zaplenjen nakit vredan skoro 3 miliona dinara

31. jul 2023. godine

Carinski službenici su tokom protekle nedelje na graničnom prelazu Batrovci u saradnji sa policijom, sprečili pokušaja krijumčarenja i zaplenili skoro 700 grama zlatnog nakita, čija je ukupna vrednost procenjena na oko tri miliona dinara.

Prekršaj na graničnom prelazu Batrovci otkriven je 26. jula 2023. godine, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil strane registracije, kojim je sam putovao 35-godišnji muškarac.

Mada je prethodno rekao da nema ništa za prijavljivanje, carinici su u prtljažniku ispod kofera i torbi, u prostoru za rezervni točak, pronašli kesu i u njoj kozmetički neseser pun zlatnog nakita.

Nakon merenja utvrđeno je da su orglice, narukvice i prstenje teški gotovo 700 grama, a njihova vrednost procenjena je na skoro tri miliona dinara.

Iz Uprave carina podsećaju da je obaveza putnika da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje sa sobom nose, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Izvor/foto: carina.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: