• sreda, 27. septembar 2023.
Tara Vukadinović iz Mačvanske Mitrovice među najboljima u Srbiji
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Tara Vukadinović iz Mačvanske Mitrovice među najboljima u Srbiji

4. jul 2023. godine

Tara Vukadinović, 18-godišnjakinja iz Mačvanske Mitrovice, učenica četvrtog razreda Srednje muzičke škole „Petar Кrančević“ nedavno se našla među najboljim pijanistima u Srbiji, a po izboru Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije.

Ovo prestižno priznanje mladoj Mačvanki uručeno je u Sremskim Кarlovcima, na koncertu organzovanom tim povodom, a na kojem je pored Tare nastupilo još dvoje pijanista, takođe dobitnici identičog priznanja.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam se našla u tako odabranom društvu i što je moj dugogodišnji trud i rad prepoznat. Svako priznanje nosi sa sobom određenu težinu i obavezu, a za mene to znači da i u budućnosti nastavim u istom pravcu. Biti među troje nagrađenih u čitavoj Srbiji nije mala stvar i vrlo sam srećna – nije krila emocije Tara i uputila veliku zahvalnost mentorki Margarti Vujović, bez koje ističe, ne bi postigla dosadašnje uspehe.

Mačvanka je nedavno nastupila i na Međunarodnom takmičenju „Orpheus“ održanom u Rumuniji, na kojem je sa maksimalnih 100 bodova došla do još jedne u nizu prvih nagrada. Usledilo je i takmičenje u Makedoniji „Pianofest Bitola“, na kojem je mlada pijanistkinja ponovo bila sjajna i ponela epitet najbolje.

D. Tufegdžić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: