• ponedeljak, 2. oktobar 2023.
Posle olujnog nevremena proglašena vanredna situacija u Sremskoj Mitrovici (FOTO)
Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Posle olujnog nevremena proglašena vanredna situacija u Sremskoj Mitrovici (FOTO)

20. jul 2023. godine

Zbog velike štete koju je prouzrokovalo olujno nevreme proglašena je vanredna situacija na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Vanredna sednica Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica hitno je sazvana usled velike materijalne štete koja je načinjena. Donete su dve naredne, sve inspekcijske službe Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Grada Sremska Mitrovica u toku današnjeg dana izaći će na teren i sagledati štetu. Izdata je naredba svim javnim preduzećima da budu u funkciji saniranja nastale štete.

Oko 40 ljudi sinoć je tražilo medicinsku pomoć, uglavnom se radilo o lakšim povredama, dok su dve osobe prebačene u Beograd na dalje lečenje.

Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici pretrpela je veliku štetu i izdata je naredba o zabrani korišćenja iste zbog bezbednosti svih građana. Iz lokalne samouprave apelovali su na Mitrovčane da ne prilaze plaži zbog opasnosti od pada drveća i strujnih kablova.

Predočeni su izveštaji javnih preduzeća, sve ekipe su još sinoć bile na terenu i radile na sanaciji štete. Šteta je načinjena na javnim institucijama, školama, vrtićima, domaćinstvima, oštećeni su krovovi, zelene površine. Značajna oštećenja pretrpela je i Opšta Bolnica u Sremskoj Mitrovici, sa Hirurškog bloka odleteo je krov. U selima na teritoriji Grada radi se na rešavanju problema nedostatka električne energije i kablova za telekomunikaciju.

Grad Sremska Mitrovica konkurisaće kod republičkih i pokrajinskih institucija za naknadu štete nakon što ista bude utvrđena od strane inspekcija prilikom kontrole terena.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: