• sreda, 17. april 2024.
U toku prijave za polaganje prijemnog ispita za upis u OMŠ „Teodor Toša Andrejević”
Društvo | Hronika | Ruma | Vesti
0 Komentara

U toku prijave za polaganje prijemnog ispita za upis u OMŠ „Teodor Toša Andrejević”

27. april 2023. godine

Prijave za polaganje prijemnog ispita za upis učenika u Osnovnu muzičku školu “Teodor Toša Andrejević” u Rumi su otvorene do 31. maja 2023. godine.

Pripremni razred muzičke škole mogu da upišu učenici koji su od septembra 2023. godine u osnovnoj školi 1. ili 2. razred, a prvi razred muzičke škole upisuju učenici koji su od septembra 2023. godine 3. razred u osnovnoj školi. Učenici koji žele da upišu odsek solo pevanja treba da budu stariji od 13 godina.

Na prijemnom ispitu proverava se sluh (učenici intoniraju obaveznu pesmicu „Pekarčić” i jednu dečju pesmicu po slobodnom izboru), ritam (nastavnik tapše kratku ritmičku liniju, a učenik potom to treba da ponovi) i muzička memorija (nastavnik svira jedan ili više tonova koje potom učenik ponavlja neutralnim slogom „la“).

Sve informacije o upisu mogu pronaći na sajtu OMŠ „Teodor-Toša Andrejević” , a dodatna pitanja postaviti putem fejsbuk ili instagram stranice Muzičke škole ili na broj telefona 022/474-042.

ruma.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: