• četvrtak, 18. jul 2024.
Riboкradice zagradile prirodno mrestilište šarana u Beočinu
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Riboкradice zagradile prirodno mrestilište šarana u Beočinu

25. april 2023. godine

Ribočuvarska služba JVP “Vode Vojvodine” juče je tokom redovne kontrole zatekla zagrađen migracioni put Beočinskog dunavca. Ribokradice su bagerom nasule zemlju, pregradile ribolovnu vodu i prirodno mrestilište šarana i na taj način sprečile migraciju ribe.

Sva riba se ovako našla u plitkoj vodi, a ribokradice su zatečene na delu kako je probadaju vilama.
Ribočuvarska služba je odmah obavestila policiju, te je uz asistencuju MUP-a rano jutros otklonjena veštačka brana u Beočinskom dunavcu, a otpočele su i vanredne kontrole i danonoćni nadzor kritičnih lokacija, posebno prirodnih mrestilišta na Dunavu.

Tokom prethodne nedelje, Ribočuvarska služba zaplenila je 109 mreža ukupne dužine 3.090 metara, zatim, osam samolovnih alata – vrške i jedne vile, a protiv četiri lica, koja su zatečena u krađi ribe, pisane su prekršajne prijave.

Služba za odnose s javnošću JVP “Vode Vojvodine”

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: