• četvrtak, 21. septembar 2023.
Republička nagrada za mitrovačkog gimnazijalca
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Republička nagrada za mitrovačkog gimnazijalca

25. april 2023. godine

Marko Pepelčević, učenik prvog razreda Mitrovačke gimnazije osvojio je prvu nagradu na Republičkom takmičenju iz matematike.

Takmičenje je održano 22. aprila u Smederevu, a mladi gimnazijalac se za isto spremao sa profesorima matematike Radojem Pavlovićem i Biljanom Milutinov.

Za Marka ovo nije prvo priznanje sa republičkih takmičenja, ali jeste najveće iz matematike. Prošle godine identičan uspeh ostvario je na takmičenju iz fizike.

-Izuzetno sam srećan i zadovoljan prvom nagradom, jer mi je prethodnih godina nekako uvek za malo izmicala. Iskren da budem nisam očekivao da ću postići baš takav uspeh, ali uvek stremim da budem najbolji i dajem svoj maksimum. Da sam se posebno spremao za takmičenje i nisam, u suštini rezultat je iznedrio konstantan i predan rad već godinama unazad. Za razliku od na primer fizike, takmičenje iz matematike nije usko vezano za gradivo, što ga čini dodatno težim – objašnjava Marko.

Takmičenja su za mladog gimnazijalca izazov i prilika da testira svoje znanje.

-Odličan sam đak, trudim se da imam sve petice u dnevniku i mislim da ću do kraja školske godine istrajati u tome, mada moram priznati da je moj fokus na takmičenjima. Jeste da su dosta stresna, ali nema ništa slađe nego kada dođe naplata minulog rada u vidu priznanja kao što je sada slučaj – kaže Marko.
Кroz osmeh dodaje da su njegovi najbliži navikli da se sa takmičenja vraća sa nagradama, te da ih više ni ne broje osim ukoliko nisu sa republičkog nivoa.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: