• petak, 19. april 2024.
Nesvakidašnja akcija mitrovačkih trgovkinja
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Nesvakidašnja akcija mitrovačkih trgovkinja

1. mart 2023. godine

Staro novinarsko pravilo kaže da nije vest da je pas ujeo čoveka, nego da je čovek ujeo psa. A šta biste tek, kako je govorio pokojni Dragan Nikolić, rekli da je čovek možda pomilovao ili nahranio kuče?

Da li je ova priča senzacija ili ne, uopšte nije važno, ali podvig mitrovačkih trgovkinja, Nade i Goce, svakako je zaslužan za makar nekoliko novinskih redova.

Pred prodavnicom u kojoj rade, naselju Blok B u Sremskoj Mitrovici, prilikom dolaska na posao, ove dve žene primetile su napuštenog i teško povređenog psa. I, kako im savest nije dozvolila da povređenu životinju ostave na kiši, rešile su da učine jedan čin vredan pažnje.

-Odmah smo rešile da mu pomognemo i to se nije dovodilo u pitanje, a i vererinar, dr Radović, nam je zaista izašao u susret. Međutim, ustanovilo se da je psu polomljena kičma. Ipak, nismo dozvolile da ovaj pas bude uspavan i on će biti operisan – kaže Nada.

Ipak, ova operacija košta, pa su trgovkinje iz Bloka B rešile da u prodavnici organizuju pravu pravcatu humanitarnu akciju. U Marketu 022 u ulici Josifa Rajačića, postavljena je kutija za dobrovoljne priloge, a ljudi su već uveliko počeli da skupljaju sredstva kako bi život jedne životinje bio spasen.

-Kada pas ozdravi, ostaje još da mu nađemo dobrog udomitelja. Za početak, držaću ga kod sebe, ali pošto već imam psa i nemam dovoljno prostora, to će biti samo privremeno rešenje. Zato apelujemo na naše sugrađane da nam pomognu kako bismo pronašli adekvatan dom za ovog psa – ističe Nada.

Po svemu sudeći, ovaj pas je vlasnički. Međutim, uprkos naporima da se njegov vlasnik pronađe, rezultata nije bilo. Ali, na njegovu sreću, humanost Mitrovčanki bila je jača od bezobzirnosti njegovih prethodnih vlasnika.

One pozivaju svoje sugrađane i komšije da im u akciji pomognu prilogom, koliko ko može. Osim u kutiji u Marketu 022, novac je moguće uplatiti i na račun 105-0000002600891-36 ili putem paypall-a na veskovic.draga@gmail.com.

N. M.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: