• nedelja, 3. decembar 2023.
Izložba fotografija “Srpska svadba – moj ugao”
Hronika | Inđija | Kultura
0 Komentara

Izložba fotografija “Srpska svadba – moj ugao”

22. mart 2023. godine

Inđijska Galerija „Adligat“, od 16. marta, pa u nekoliko narednih nedelja biće domaćin drugoj izložbi zanimljivih fotografija 36 autora, a nosi naziv „Srpska svadba – moj ugao“. Izložbu je organizovala Turistička organizacija opštine Inđija u saradnji sa beogradskim Centrom za foto talente, a idejni tvorac ove postavke je Milan Vojvodić koji se oko 20 godina bavi fotografijom, a od toga 17 godina fotografijama sa venčanja.

-Ovde je 36 fotografa izložilo svoje fotografije i ovde je predstavljeno kako oni vide nešto što mladenci ne vide u svojim albumima – kazao je Vojvodić i dodao da su to fotografije koje mladenci nisu videli.

Direktor TO opštine Inđija Milan Bogojević je istakao univerzalnost same izložbe u srpskoj tradiciji svadbovanja, stavivši akcenat na ljubav i veselje koje ona veliča. Izložbu fotografija o srpskim svadbama upotpunilo je i inđijsko Udruženje žena „Etno dom – Gorocvet“ koje se bavi očuvanjem tradicije, a do danas se očuvalo puno običaja vezanih za svadbu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: