• subota, 24. februar 2024.
Izgradnja teče po planu, niče sportska sala
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Izgradnja teče po planu, niče sportska sala

3. februar 2023. godine

Radovi na izgradnji fiskulturne sale pri Osnovnoj školi “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici realizuju se bez problema i predviđenom dinamikom, a da je to zaista tako uverila se i gradončelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović koje je u toku jučerašnjeg dana obišla gradilište.

Milovanović je tom prilikom izrazila zadovoljstvo do sada urađenim, te istakla da ukoliko ne dođe do nepredviđenih okolnosti radovi će biti privedeni kraju u oktobru mesecu, kako je i najavljeno.

-Posetila sam školu u Mačvanskoj Mitrovici kako bih lično razgovarala sa direktorom Slađanom Papićem, ali i šefom gradilišta o napretku radova i mogu reći da sam zadovoljna i onim što sam videla i što sam čula. Bitno je da smo izašli iz takozvanih zemljanih radova i da je izliven temelje objekta, tako da radovi mogu dalje da napreduju. Na našu veliku sreću vremenski uslovi su nam išli na ruku i ukoliko se nastavi ovom dinamikom nema sumnje da će radovi biti završeni u realnom roku, a to je 31. oktobar ove godine – rekla je prva žena grada na Savi.

Podsećanja radi, prema projektnoj dokumentaciji u pitanju je objekat bruto površine preko 2200 kvadrata, na tri nivoa. Ova sportska sala sa 250 sedišta neće biti samo školska, nego će svojim gabritima služiti svim zatvorenim dvoranskim sportovima, a koristiće se i van nastave. Objekat će biti izgrađen potpuno u skladu sa Zakonom o osobama sa posebnim potrebama, tako da će imati odvojene i prilagođene svlačionice, mokre čvorove i pristup tribinama. Takođe, biće opremljen svim pratećim prostorijama, imaće veliku trpezariju i kuhinju, a na galeriji će biti multimedijalna prostorija, kao i produženi boravak za decu. Buduća sala koristiće se za razne manifestacije i dešavanja, jer će u njoj veoma lako i jednostavno moći da se montira bina. Кako će celokupan objekat biti nezavisan od nastavno – administrativnog dela škole, pomoćne prostorije, baš kao i sala biće na raspolaganju i građanstvu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: