• nedelja, 5. februar 2023.
Koncert Marije Misite i Jovane Nikolić
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Koncert Marije Misite i Jovane Nikolić

24. januar 2023. godine

U organizaciji Udruženja ,,Sirmijum –grad dece“, mitrovačkoj publici će se predstaviti umetnice iz Beograda, violinistkinja Marija Misita i pijanistkinja Jovana Nikolić. Кoncert je zakazan za nedelju, 29. januar u Baroknoj sali Muzeja Srema sa početkom u 18 časova.

Marija Misita je diplomirala i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, potom se usavršavala u Salcburgu na Univerzitetu ,,Mocarteum“, u klasi profesora Lukasa Hagena. Doktorirala je u Beogradu u klasi profesorice Jasne Maksimović Veselinov. Dobitnica je mnogih nagrada. Nastupa kao solista sa Simfonijskim orkestrima, kamernim orkestrima, učesnica je mnogih festivala. Od 2018. godine predaje kao vanredni profesor na Кatedri za gudačke instrumente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Jovana Nikolić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršavala se na ,,Scuola Cantorum“ u Prizu, u klasi renomiranog pijaniste Eugena Inđića. Od 2005. do 2010. godine, studirala je u Nemačkoj, gde je završila i redovne master studije. Dobitnica je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima kao solista i kamerni muzičar. Nastupala je u Češkoj, Francuskoj, Italiji, Nemačkoj, Slovačkoj i Švajcarskoj. Radi kao klavirski saradnik u Muzičkoj školi za talente u Ćupriji.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: