• subota, 20. april 2024.
Staropazovčanin Igor Mirosavljević najbolji među najboljima
Društvo | Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

Staropazovčanin Igor Mirosavljević najbolji među najboljima

13. decembar 2022. godine

Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, prošlog četvrtka, staropazovčaninu Igoru Mirosavljeviću dekan Dragan Simić uručio je Povelju studenta generacije međunarodnog smera. Od septembra Igor je diplomirani politikolog za međunarodne poslove (prosečna ocena 9,98). U Gimnaziji „Branko Radičević“ u Staroj Pazovi bio je đak generacije, u OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ takođe, što podrazumeva da je zaslužio Vukovu i pregršt drugih diploma za izuzetne uspehe na takmičenjima.

Tokom osnovne škole bio je u vrhu na svakom takmičenju na kojem je učestvovao, u osmom razredu je bio prvi u državi na takmičenju iz istorije i iz geografije, a drugi iz biologije. U gimnaziji je bio najbolji u Srbiji u poznavanju istorije, jedne godine i iz književnosti, bio je polaznik seminara iz istorije u Istraživačkoj stanici Petnica sve četiri godine srednje škole. Već tada je pisao zanimljive istraživačke radove. Za 15. i 16. Кonferenciju Petnice „Кorak u nauku“ napisao je radove „Rad kotarskog suda u Staroj Pazovi 1941- 1944“ i „Opštinska konferencija SSNR Stara Pazova 1966-1980“.

Igor je kao student dva puta dobio Stipendiju Dositeja iz republičkog Fonda za mlade izuzetno nadarene učenike i studente, a kao gimnazijalac dobio je Specijalnu nagradu AP Vojvodine za kontinuirano postizanje vrhunskih rezultata na takmičenjima. Za uspeh u školi Igor ima jednostavan recept:
-Кad pogledam unazad, to je zanimljivo, nisu se menjale moje radne navike. Generalno, to je manje-više isti način učenja, nikada nije nešto preterano, već se samo trudim da budem što redovniji. Od osnovne škole pratim na predavanjima, učim konstatno i onda dolaze rezultati.

Za vreme studija bio je izuzetno aktivan na području svog akademskog obrazovanja. Na konkursu za studentske radove o Evropskoj uniji, koji je Ministarstvo za evropske integracije raspisalo u avgustu ove godine, među najbolje ocenjenim radovima, kao drugorangirani bio je Igorov rad na temu „Mladi i Кonferencija o budućnosti Evrope: između aktivnih učesnika i ciljne grupe predloženih reformi“. Član je Centra za međunarodnu javnu politiku u sektoru za istraživanje javnog mnenja i angažovan da redovno piše tekstove na sajtu Američki izbori.

-Želeo bih akademsku karijeru, bilo na fakultetu, nekom institutu ili istraživačkom centru, u tom pravcu bih želeo da se krećem. Sada sam upisao master studije – Globalne i strateške studije, isto na Fakultetu političkih nauka – kaže Igor Mirosavljević.

Ne treba sumnjati da će ovaj izuzetan mladi čovek to što je poželeo i postići.

B. Topalović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: