• ponedeljak, 24. jun 2024.
Niče novi objekat
Društvo | Projekti | Sport | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Niče novi objekat

23. decembar 2022. godine

Fudbalski klub “Borac” iz Radenkovića ove godine pristupio je izgradnji objekta u kojem će biti smeštene svlačionice i pomoćne prostorije za potrebe kluba. Radovi su startovali u u junu mesecu, a prema rečima člana uprave kluba Saše Runića, u projekat su se uključili i mesna zajednica, kao i lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica.

Objekat ukupne površine oko 160 metara kvadratnih biće smešten sa desne strane terena na zemlji koja katastarski pripada “Borcu”.

-U novom objektu kluba predviđeno je da budu smeštene dve svlačionice koje će imati svoje tuševe i odvojeni toalet u svakoj od njih, pored svlačionica za timove – domaći i gostujući, tu će biti i jedna prostorija za sudije koja će takođe imati tuš i odvojen toalet, zatim imaćemo prostor za takozvani ekonomat, odnosno mesto za odlaganje opreme i slično, kao i deo koji je namenjen za odmor, druženje. Radove izvode bivši fudbaleri Fudbalskog kluba “Borac” na čelu sa Miroslavom Ličanićem i Draganom Turudićem, a u iste su se uključili članovi uprave i igrači koji svi vredno rade i posle svog posla dolaze i pomažu na izradnji objekta, onoliko koliko ko može – objašnjava Runtić.

Finansiranje ovog objekta obezbedio je Grad Sremska Mitrovica, uz veliku pomoć Mesne zajednice Radenković na čelu sa presednikom Urošem Veselinovićem i brojni meštani koji su se svojim donacijama i prilozima uključili u projekat.

-Ponosni smo na investiciju u oblasti sporta i podršku našem seskom fudbalskom klubu. Startovali smo sa izgradnjom svlačionica i uspeli da privedemo kraju prvu fazu radova, odnosno uspeli smo da stavimo objekat pod ploču, a nastavak radova nas očekuje naredne godine. Ovaj projekat značajan nam je iz nekoliko razloga, a pre svega jer će fudbaleri konačno i trajno rešiti problem, jer trenutno oni nemaju svoje prostorije. Inače, izgradnja ovog objekta pokrenula je meštane da i sami volonterski učestvuju i daju svoj doprinos njegovom podizanju, što je još jednom pokazalo da su Radenkovci pitom i složan narod. Moram i ja napomenuti da ovu investiciju realizujemo uz veliku pomoć i podršku Grada Sremska Mitrovica i resorne gradske uprave, ali isto tako ne smem izostaviti sve ljude dobre volje koji su svojim radom ili donatorstvom učinili da ovaj objekat ugleda svetlost dana – priča predsednik.

*Tekst objavljen u okviru projekta “Sportom za zdravu Mitrovicu” koji je sufinansiran sredstvima Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: