• petak, 29. septembar 2023.
Ekonomsko osnaživanje Roma
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

Ekonomsko osnaživanje Roma

21. decembar 2022. godine

U Opštini Beočin uručeno je šest ugovora o donaciji opreme za ekonomsko osnaživanje i samozapošljavanje Roma koje prema projektu „Stabilizacija konflikta i prevencija kroz promociju zapošljavanja i tehničke podrške Romima i organizacijama u Srbiji“ finansira nemačko Ministarstvo spoljnjih poslova i opština Beočin.

Korisnicima su ugovore uručili predsednica opštine Beočin Biljana Janković i direktor humanitarne organizacije koja sprovodi ovaj projekat- ASB Srbija, Gordan Velev.

Vrednost donirane opreme je 15.000 evra, a pored pojedinačnih donacija obezbeđena je i oprema za Kulturni centra „Roma“. Pomoć je jednokratna i bespovratna, a neka od zanimanja za koje su korisnici dobili opremu za pokretanje biznisa su frizer, vrtlar i mehaničar.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković izrazila je zadovoljstvo saradnjom sa organizacojom “ASB” naglasivši da je saradnja opštine kroz sufinansiranje olakšavajuća okolnost kako bi efikasnije mogli da se podrži romska populacija kroz ovakve projekte.

-Iako je ovo prva godina saradnje verujem je da će pozitivna iskustva korisnika sredstava motivisati i druge da učestvuju na konkursima i naredne godine. Čestitam svima koji su se odvažili da kroz ovaj program započnu sopstveni biznis i želim im mnogo uspeha u daljem radu – istakla je predsednica Janković.

Nemačka humanitarna organizacija “Arbeiter – Samariter – Bund – ASB” je u Srbiji prisutna od 1999. godine i u periodu od 23 godine rada je kroz preko 50 projekata obezbedila pomoć za oko 70 000 osoba. Više informacija o prošlim i tekućim projektima zainteresovani građani mogu pronaći na zvaničnom veb sajtu organizacije www.asb-see.org

Pored Beočina, gradovi i opštine koje su obuhvaćene programom ekonomskog osnaživanja Roma su Šid, Surdulica, Leskovac, Vranje i Bujanovac.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: