• subota, 20. april 2024.
Sremska Mitrovica proslavila Dan grada
Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Sremska Mitrovica proslavila Dan grada

9. novembar 2022. godine

Svetom liturgijom i svečanom sednicom Skupštine grada u Sremskoj Mitrovici obeleženi su Dan grada i gradska slava Sveti Dimitrije.

Mitrovdan je proslavljen nizom različitih aktivnosti, a svečana sednica Skupštine grada bila je prilika da se sumiraju rezultati rada i predoče planovi za dalje. U Gradskoj kući pored domaćina, okupili su se prijatelji grada, predstavnici gradova pobratima, privrednici, predstavnici inistitucija, javnih preduzeća i drugi brojni gosti.

Upriličen je kulturno-umetnički program nastupom hora „Serbika“ kojim je dirigovao mr Vladimir Opačić, a prikazan je i film u kome je prezentovana slavna prošlost Sremske Mitrovice.

Status grada Sremska Mitrovica je dobila 1881. godine, tada su održani prvi izbori za Gradsku opštinu, Kirilo Ćira Plemeniti Milekić izabran je za prvog gradonačelnika, dok su sa radom počeli Gradsko veće i Gradski magistrat.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: