• sreda, 24. jul 2024.
Projekcija filma “Sava”
Društvo | Zabava | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Projekcija filma “Sava”

9. septembar 2022. godine

U sredu, 14. septembra, sa početkom u 20:00 časova, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici održaće se projekcija dokumentarnog filma „SAVA“ britanskog reditelja Metjua Somervila i makedonske producentkinje Gorjane Atanasove, koji je sniman tokom 2019. godine na lokacijama u okviru nekadašnje Jugoslavije od izvora do ušća reke Save.

Film je nastao u koprodukciji Sava Films iz Velike Britanije, Ortak Films iz Makedonije i Hypermarket iz Češke, a predstavlja i poslednji projekat slavne glumice Mire Furlan koja je napisala naraciju za film i dala glas reci Savi.

Film je premijerno prikazan u septembru 2021. godine u Domu omladine u Beogradu u okviru Beldoks festivala, a tokom septembra 2022. godine prikazuje se u brojnim gradovima u regionu.

Delovi filma snimani na obali reke Save u Sremskoj Mitrovici i domu porodice Udicki snimljeni su u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica koji je održavao komunikaciju sa produkcijom tokom proteklih godina.

Projekcija u Sremskoj Mitrovici organizovana je u saradnji Zavoda za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica i Pozorišta „Dobrica Milutinović“ uz podršku Gradske uprave za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica.

Ulaz na projekciju je slobodan.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: