• subota, 20. april 2024.
Uređenje Borkovca po fazama
Društvo | Vesti | Ruma
0 Komentara

Uređenje Borkovca po fazama

9. april 2022. godine

Uređenje jezera Borkovac i okoline jedan je od prioriteta za Opštinu Ruma. Građani će biti uključeni u svaku fazu projekta i dobrodošli su svi predlozi.

-Prva faza obuhvatiće pošumljavanje i uređenje prostora oko starog bazena. To podrazumeva sadnju 1.700 sadnica. Sadnice su stručnjaci odredili kao najpogodnije za Borkovac, sadnice su starosti između šest i osam godina. Ministarstvo zaštite životne sredine za tu namenu opredelilo je 7.5 miliona dinara, a Opština Ruma 2 miliona. Sadnja počinje na jesen.

Uređenje prostora oko starog bazena podrazumeva postavljanje mobilijara, multifunkcionalnih sprava za decu, kule za penjanje, ljuljaške, tobogane, klupe, vrteške, stolove, osvetljenje i slično. Vrednost nabavke je 18 miliona dinara i biće raspisana u narednih mesec dana.

-Druga faza projekta je izrada Plana detaljne regulacije zajedno sa Opštinom Irig kako bi se jasno definisao budući izgled jezera i priobalja. Paralelno sa drugom fazom će krenuti uređenje šetališta i staza kroz šumu kao i u pripremni radovi za šetalište uz Borkovački kanal do ulice 15. avgust.

-Treća faza projekta podrazumeva nakon izbora izvođača započinjanje radova na uređenju samog jezera, plaže, šetališta, dečijih igrališta i trim staze oko jezera.

ruma.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: