• četvrtak, 7. jul 2022.
Brestač za vikend proslavlja seosku slavu
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Brestač za vikend proslavlja seosku slavu

25. mart 2022. godine

Za seosku slavu u Brestaču, 26. i 27. marta, Savet mesne zajednice Brestač pripremio je bogat kulturni i zabavni program.

U subotu, 26 marta, od 17.00 časova, biće održan veliki koncert folklornih ansambala u organizaciji Društva za negovanje narodne tradicije „Kupinik“ iz Kupinova i uz podršku Kulturnog centra Pećinci, a u okviru međunarodne manifestacije „Đeram“ koja se održava već 16 godina. Brestačani i njihovi gosti moći će da uživaju u pesmi i igri mladih folkloraša iz sedam kulturno-umetničkih društava: DNNT „Kupinik“, KUD „Aleksandrovo“, KUD „Žarkovac“, KUD „Voganj“, KUD „Vojvoda Mando“ iz Ravnog Polja u BiH i „Sveti Sava“ iz Velikog Središta, a kao specijalni gost nastupiće Folklorno društvo „Izvor Donji Tovarnik“. Koncertu će prethoditi defile učesnika manifestacije, a mladi igrači iz svih sedam folklornih ansambala odigraće veliko kolo na centru Brestača.

Takođe u subotu, ali od 20.00 časova, biće održana velika žurka na kojoj će živom svirkom posetioce zabavljati „Matrix bend“, a ulaz na žurku je slobodan.

U nedelju, 27. marta, u 10.00 časova, predstavnici Saveta MZ će položiti venac na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu.

U 12.00 časova će ulicama Brestača krenuti defile fijakera i konjskih zaprega uzgajivača konja iz naše, ali i iz susednih opština.

Od 13 časova će, u organizaciji Lovačkog društva Brestač, na repnom polju biti održana lovačka šicara u dve kategorije – klasične mete i glineni golubovi, a organizator priprema posluženje za učesnike i goste.

pecinci.org

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: