• sreda, 24. jul 2024.
Svake godine vakcinacija?
Društvo | Vesti
0 Komentara

Svake godine vakcinacija?

2. decembar 2021. godine

Izvršni direktor kompanije Fajzer Albert Burla smatra da će ljudi u narednih nekoliko godina morati da primaju godišnju vakcinu protiv kovida, prenosi danas BBC.

Burla navodi da će to biti neophodno kako bi se održao “visok nivo zaštite od virusa”.

Ujedinjeno Kraljevstvo je obezbedilo dodatnih 114 miliona doza vakcina Fajzer i Moderna, za svoje stanovnike u naredne dve godine.

Izvršni direktor Fajzera govorio je za BBC pre pojave omirkon soja virusa, ali i pre nego što je vlada Velike Britanije kupila dodatnih 54 miliona doza Fajzer-Biontek vakcine i 60 miliona vakcine Moderna za 2022. i 2023. godinu.

Ovi ugovori uključuju i pristup modifikovanim vakcinama ukoliko je to neophodno zbog omikrona, ali i budućim varijantama virusa.

Burla je naveo da je Fajzer već “unapredio” vakcinu kako bi odgovorio na soj beta koji se pojavio u Južnoafričkoj Republici, a potom i na delta sok koji je otkriven u Indiji, ali to nije bilo neophodno.

Kompanija sada radi na unapređenoj vakcini kao odgovoru na omikron varijantu i ona bi mogla biti spremna za 100 dana, dodao je BBC.

Do kraja godine, rekao je Burla, Fajzer će proizvesti ukupno tri milijarde doza MRN vakcine, dok se za narednu godinu planira proizvodnju četiri milijarde doza.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: