• subota, 24. februar 2024.
Bez platnih razreda do 2025. godine
Društvo | Vesti
0 Komentara

Bez platnih razreda do 2025. godine

9. decembar 2021. godine

Skupština Srbije usvojila je juče izmene zakona kojima se odlaže primena novog sistema plata u javnom sektoru, odnosno uvođenje platnih razreda do 1. januara 2025. godine, i odlučila da postoje opravdani razlozi da ovi zakoni stupe na snagu u roku kraćem od osam dana od dana njihovog objavljivanja u “Službenom glasniku”.

To su izmene Zakona o zaposlenima u javnim službama, Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, Zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave i Zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je juče u Skupštini Srbije da su nadležni u prethodnoj godini bili opredeljeni da započnu sa implementacijom reforme plata od januara 2022. godine, ali zbog okolnosti to nije moglo da bude sprovedeno u delo.

“Složena epidemiološka situacija koja je prouzrokovana pandemijom kovid-19 u celom svetu nije se stišavala ni ove godine i sve naše aktivnosti su bile pre svega, usmerene na pakete podrške građanima, privredi i zdravstvu”, rekla je Obradović.

Obradović je rekla da su ove godine sprovedene brojne aktivnosti koje predstavljaju pripremu za reformu i kao najznačajniju aktivnost navela kontinuirani rad na Кatalogu radnih mesta, koji je osnov za vrednovanje svih poslova u javnim službama, lokalnim samoupravama i državnim organima.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: