• utorak, 16. april 2024.
Prva pomoć deci – prva pomoć za decu
Vesti | Pećinci
0 Komentara

Prva pomoć deci – prva pomoć za decu

16. septembar 2021. godine

Organizacije Crvenog krsta širom sveta raznim aktivnostima obeležavaju 11. septembar kao Svetski dan prve pomoći, sa ciljem da usmere pažnju javnosti na značaj poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu.Ove godine Svetski dan prve pomoći u fokus stavlja decu i obeležava se pod sloganom:„Prva pomoć deci – prva pomoć za decu“, a volonteri i članovi Crvenog krsta Pećinci su tim povodom u Osnovnoj školi „Dušan Jerković Uča“ u Šimanovcima učenicima četvrtog razreda održali edukaciju.

Kako nam je rekla Gordana Konjević, sekretar pećinačkog CK, zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa učiteljicom ovog razreda Živkom Mihić, volonter Crvenog krsta dr Miloš Mihić je učenicima demonstrirao kako da pruže prvu pomoć od najranijeg perioda detinjstva.

„Miloš je, pre svega, ukazao na to da su najčešći razlozi ugroženosti zdravlja kod dece i mladih povrede, koje nastaju nepažnjom u igri, ali mogu nastati u saobraćaju, tokom boravka u školi, tokom sportskih i drugih aktivnosti. Deca su bila veoma zainteresovana, postavljala su zanimljiva pitanja i aktivno učestvovala u praktičnom delu edukacije, a u znak zahvalnosti Crveni krst im je poklonio komplet školskog pribora“ – rekla nam je Konjević.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: