• sreda, 24. jul 2024.
Dramski studio pećinačkog КC-a za predškolce, osnovce i srednjoškolce počinje sa radom
Društvo | Kultura
0 Komentara

Dramski studio pećinačkog КC-a za predškolce, osnovce i srednjoškolce počinje sa radom

27. septembar 2021. godine

Pećinački Кulturni centar poziva decu predškolskog uzrasta i učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta iz svih 15 naselja opštine da se priključe radu Dramskog studija koji funkcioniše u okviru ove ustanove, a čiji rad finansira pećinačka lokalna samouprava.

Direktor pećinačkog Кulturnog centra Jovan Devrnja istakao je da zainteresovanost za bavljenje scenskim stvaralaštvom u našoj sredini ne manjka:

-Sprovodeći anketu među decom u našoj opštini, uvideli smo da postoji velika potreba dece da se bave scenskim stvaralaštvom i to nas obavezuje da im omogućimo dostupnost takvih sadržaja u okviru ove sekcije. Takođe bih napomenuo da smo na kulturnoj mapi Vojvodini prepoznati kao podsticajna sredina za bavljenje glumom u najranijem uzrastu, s obzirom da smo već nekoliko godina, u saradnji sa Savezom umetničkom stvaralaštva Vojvodine, domaćini najveće kulturne manifestacije u Sremu kada je u pitanju dečije dramsko stvaralaštvo. Verujemo da će nam sledeće godine u maju epideomiološla situacija dozvoliti da organizujemo Zonsku smotru dečijeg scenskog stvaralaštva i tako okupimo najmlađe „na daskama koje život znače“ – kaže Devrnja.

Кoordinator rada u okviru studija je student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Slobodan Stanković iz Pećinaca:

„Uprkos otežanom radu u prethodnoj školskoj godini zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, uspeli smo početkom jula ove godine da organizujemo Javni čas polaznika Dramske sekcije u okviru otvaranja Dečijeg kulturnog leta. Polaznici su prikazali stečeno znanje u okviru zajedničkih i pojedinačnih nastupa. Cilj ovakvih grupa je, pored sticanja znanja iz oblasti scenskog stvaralaštva, i druženje i lični razvoj svakog deteta. Zato pristupamo kako zajedničkom, tako i individualnom radu sa svakim polaznikom.“ – kaže Stanković.

Svi zainteresovani koji žele da nauče osnovne elemente glumačke veštine, ali i osnovna znanja iz scenskog govora, scenskog pokreta, tehnike glasa, akrobatike i slično, mogu se prijaviti lično dolaskom u salu Кulturnog centra Pećinci u nedelju 3. oktobra s početkom u 12 časova kada će zvanično početi sa radom sekcija. Više informacije može se dobiti putem broja telefona 062/177-68-31.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: