• petak, 26. april 2024.
Normalan početak školske godine
Vesti
0 Komentara

Normalan početak školske godine

24. avgust 2021. godine

Školska godina će početi 1. septembra, a časovi će trajati standardnih 45 minuta, s tim što su predviđena tri modela izvođenja nastave, izjavio je danas posle sednice Kriznog štaba ministar prosvete Branko Ružić.  

Prvi model podrazumeva da se časovi odvijaju normalno, što znači da đaci nose masku samo kada razgovaraju, a vakcinisani profesori ne nose masku dok ne priđu đacima na metar i po rastojanja. 

Drugi model je kombinovani, gde bi se jednog dana nastava odvijala u školi, a drugog dana bi bila onlajn nastava. 

Treći model bi se primenjivao u sredinama sa najlošijom epidemiološkom situacijom i on podrazumeva onlajn nastavu za srednje škole, a kombinovanu nastavu za osnovne, s tim što bi časovi trajali 30 minuta, a đaci bi bili podeljeni u grupe.

Kada je reč o vrtićima, vaspitačice i deca ne moraju da nose maske, a ukoliko se potvrdi da su neko dete ili vaspitačica zaraženi, u tom objektu se uvode zaštitne mere.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: